OVER BRES

Bestuur van BRES

Maaike VeenstraVoorzitter
Na verschillende functies te hebben uitgeoefend binnen het bestuur ben ik in mei 2018 voorzitter geworden. Samen met de rest van het bestuur zorg ik ervoor dat we de belangen van de huurders van DUWO behartigen. Ik houd het overzicht tussen de verschillende onderwerpen waar we als studentenhuurdersorganisatie mee te maken hebben. Aan mij de taak om alles in goede banen te leiden. Daarnaast zie ik er op toe dat iedereen binnen het bestuur zijn werk naar behoren kan doen en spring ik bij waar nodig.

BRES behartigt jouw belangen bij DUWO. Daarnaast staan we altijd klaar om jou te helpen met vragen, problemen of klachten. Heb je een probleem met DUWO? Neem contact met ons op via info@huurdersverenigingbres.nl!

Ik ben dit jaar begonnen met mijn studie geschiedenis en ik rond tegelijkertijd mijn studie Europese studies af. Ik vind het belangrijk dat ook studenten een fijne woonbeleving hebben en ik zet mij daarom naast mijn studie graag in voor jullie belangen bij DUWO.

Dieuwertje RoelsePenningmeester
Sinds september 2018 maak ik deel uit van het bestuur van BRES, ik vervul de functie van penningmeester. Mijn taak omvat dus het op orde houden van de financiële zaken.
Daarnaast ben ik natuurlijk ook actief betrokken bij overleg met DUWO en het helpen oplossen van problemen van huurders. Omdat ik al sinds het begin van mijn studententijd in 2014 in woningen van DUWO woon, weet ik dat een probleem met je kamer heel vervelend is. Naast mijn studie rechtsgeleerdheid zet ik me dus graag in voor jullie belangen zodat jullie woonervaring bij DUWO zo goed mogelijk is. Het is namelijk heel belangrijk dat je een goede tijd hebt in je studentenkamer!
Jitse BrouwerBestuurslid PR
Sinds januari 2016 zet ik mij in voor BRES Leiden. Eerst als secretaris, daarna als bestuurslid extern en tegenwoordig ontferm ik mij met veel plezier over de portefeuille PR. Dit doe ik door onze huidige leden actief te benaderen en proberen kenbaar te maken wat Huurdersvereniging BRES voor huurders kan doen.

In de afgelopen jaren is de communicatie van BRES naar haar leden zeer sporadisch en formeel geweest. Hier probeer ik in mijn tijd als bestuurslid PR verandering in te brengen!

Hester LuinenburgSecretaris
Als secretaris van BRES komen bij mij alle vragen, klachten en problemen van bewoners van DUWO woningen binnen. Ik zorg ervoor dat geen enkel mailtje onbeantwoord blijft en dat alle mailtjes bij de juiste personen terechtkomen. Zelf weet ik hoe vervelend het kan zijn om een slechte relatie te hebben met de verhuurder van je studentenkamer. Een goede relatie met je woningbouwvereniging draagt veel bij aan het hebben van een goede studententijd. Daarom streef ik erna om het contact tussen huurder en verhuurder te verbeteren en om jouw belangen als huurder te waarborgen. Naast mijn functie in het bestuur van BRES ben ik fulltime bezig met mijn bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en ben ik actief bij mijn studentenvereniging.
Veerle VerverBestuurslid Lokaal
Sinds december 2018 vervul ik de bestuursfunctie Lokaal binnen het BRES bestuur. Dit houdt in dat wanneer jij BRES mailt over een probleem met DUWO, ik deze in behandeling zal nemen en zo goed mogelijk zal proberen om dit op te lossen. Op dit moment zit ik in het derde jaar van mijn studie Bestuurskunde en woon ik al enige tijd in een DUWO huis. Omdat ik weet dat problemen met kamerhuur vervelend kunnen zijn, zet ik mij naast mijn studie graag in voor de belangen van huurders van DUWO als bestuurslid bij BRES. Mail ons dus vooral met jouw vragen over of problemen met DUWO!
Fleurke ExterkateBestuurslid Extern
Vanaf september 2018 vervul ik samen met Arnaud de bestuursfunctie extern in het bestuur van BRES. Samen met Arnaud zal ik met DUWO op bestuurlijk niveau overleggen om de belangen van huurders van DUWO zo goed mogelijk te behartigen. Ik houd mij dus niet alleen bezig met DUWO Leiden, maar ook met het centrale beleid. Samen met huurdersverenigingen in andere steden vergaderen we een paar keer per jaar met het bestuur van DUWO. Ik ben in september 2018 begonnen met een master van bestuurskunde en hoop de kennis die ik daar op zal doen te kunnen combineren met deze bestuursfunctie.
Arnaud van HaasterBestuurslid Extern
Overleggen met, adviseren aan, en controleren van DUWO en haar beleidsveranderingen is waar ik, samen met Fleurke, mij mee bezighoud om jouw belangen te waarborgen. Dit wordt bewerkstelligd zowel op regionaal niveau van DUWO Leiden als op centraal niveau heel DUWO breed. Deze klus klaren wij mede door middel van een nauwe samenwerking met zusterhuurdersorganisaties van DUWO huurders in de andere studentensteden in de Randstad. Zo staan wij sterker in onze
regelmatige overleggen met DUWO en kunnen wij dus jullie belangen des te beter beschermen. Zelf studeer ik Theoretische Natuurkunde. Wat ogenschijnlijk geen hulp biedt aan deze functie, maar schijn bedriegt! Mijn studie stoomt je namelijk klaar tot een probleemoplosser, en dat komt altijd van pas! Hierbuiten heb ik ook ervaringen opgedaan met debatteren en overleggen op provinciaal, nationaal, en europees niveau.