OVER BRES

Bestuur van BRES

Nikki GommersSecretaris
Als secretaris ben ik vaak het eerste contact met BRES. Heb je een vraag, klacht of probleem, schroom niet en stuur ons een mailtje (info@huurdersverenigingbres.nl) en ik zal ervoor zorgen dat je mail bij de juiste persoon terecht komt.
Gedurende mijn studententijd heb ik me op verschillende manier ervoor ingezet dat iedereens stem gehoord wordt. Of dit nu in de politiek, in een vereniging of binnen de universiteit is. Vanaf januari 2018 doe ik dit ook voor huurders van DUWO. Ik vind het zeer belangrijk dat iedereen een fijne tijd heeft in zijn/haar DUWO-woning. Dit rechtvaardigheidsgevoel uit zich ook in mijn studiekeuze: in de zomer van 2017 heb ik mijn bachelor Politicologie aan de Universiteit Leiden behaald, en nu volg ik de master Politieke Communicatie aan de UvA.
Lars de GrootBestuurslid Lokaal
Sinds januari 2017 maak ik deel uit van het BRES bestuur. Al enige tijd ben ik zelf DUWO huurder en weet ik dat problemen met kamerhuur vervelend kunnen zijn. Als je er met DUWO niet uitkomt kan BRES jou daarom helpen. Als bestuurslid van BRES zal ik mij daarom inzetten voor jouw belangen. Ik studeer Internationale betrekkingen en organisaties, inmiddels mijn derde jaar. Schroom bij vragen of opmerkingen niet om contact met ons op te nemen!
Jitse BrouwerBestuurslid PR
Sinds januari 2016 zet ik mij in voor BRES Leiden. Eerst als secretaris, daarna als bestuurslid extern en tegenwoordig ontferm ik mij met veel plezier over de portefeuille PR. Dit doe ik door onze huidige leden actief te benaderen en proberen kenbaar te maken wat Huurdersvereniging BRES voor huurders kan doen.

In de afgelopen jaren is de communicatie van BRES naar haar leden zeer sporadisch en formeel geweest. Hier probeer ik in mijn tijd als bestuurslid PR verandering in te brengen!

Dieuwertje RoelsePenningmeester
Sinds september 2018 maak ik deel uit van het bestuur van BRES, ik vervul de functie van penningmeester. Mijn taak omvat dus het op orde houden van de financiële zaken.
Daarnaast ben ik natuurlijk ook actief betrokken bij overleg met DUWO en het helpen oplossen van problemen van huurders. Omdat ik al sinds het begin van mijn studententijd in 2014 in woningen van DUWO woon, weet ik dat een probleem met je kamer heel vervelend is. Naast mijn studie rechtsgeleerdheid zet ik me dus graag in voor jullie belangen zodat jullie woonervaring bij DUWO zo goed mogelijk is. Het is namelijk heel belangrijk dat je een goede tijd hebt in je studentenkamer!
Maaike VeenstraVoorzitter
Na verschillende functies te hebben uitgeoefend binnen het bestuur ben ik in mei 2018 voorzitter geworden. Samen met de rest van het bestuur zorg ik ervoor dat we de belangen van de huurders van DUWO behartigen. Ik houd het overzicht tussen de verschillende onderwerpen waar we als studentenhuurdersorganisatie mee te maken hebben. Aan mij de taak om alles in goede banen te leiden. Daarnaast zie ik er op toe dat iedereen binnen het bestuur zijn werk naar behoren kan doen en spring ik bij waar nodig.

BRES behartigt jouw belangen bij DUWO. Daarnaast staan we altijd klaar om jou te helpen met vragen, problemen of klachten. Heb je een probleem met DUWO? Neem contact met ons op via info@huurdersverenigingbres.nl!

Ik ben dit jaar begonnen met mijn studie geschiedenis en ik rond tegelijkertijd mijn studie Europese studies af. Ik vind het belangrijk dat ook studenten een fijne woonbeleving hebben en ik zet mij daarom naast mijn studie graag in voor jullie belangen bij DUWO.

Fleurke ExterkateBestuurslid Extern
Vanaf september 2018 vervul ik samen met Arnaud de bestuursfunctie extern in het bestuur van BRES. Samen met Arnaud zal ik met DUWO op bestuurlijk niveau overleggen om de belangen van huurders van DUWO zo goed mogelijk te behartigen. Ik houd mij dus niet alleen bezig met DUWO Leiden, maar ook met het centrale beleid. Samen met huurdersverenigingen in andere steden vergaderen we een paar keer per jaar met het bestuur van DUWO. Ik ben in september 2018 begonnen met een master van bestuurskunde en hoop de kennis die ik daar op zal doen te kunnen combineren met deze bestuursfunctie.
Fleurke ExterkateBestuurslid Extern
Overleggen met, adviseren aan, en controleren van DUWO en haar beleidsveranderingen is waar ik, samen met Fleurke, mij mee bezighoud om jouw belangen te waarborgen. Dit wordt bewerkstelligd zowel op regionaal niveau van DUWO Leiden als op centraal niveau heel DUWO breed. Deze klus klaren wij mede door middel van een nauwe samenwerking met zusterhuurdersorganisaties van DUWO huurders in de andere studentensteden in de Randstad. Zo staan wij sterker in onze
regelmatige overleggen met DUWO en kunnen wij dus jullie belangen des te beter beschermen. Zelf studeer ik Theoretische Natuurkunde. Wat ogenschijnlijk geen hulp biedt aan deze functie, maar schijn bedriegt! Mijn studie stoomt je namelijk klaar tot een probleemoplosser, en dat komt altijd van pas! Hierbuiten heb ik ook ervaringen opgedaan met debatteren en overleggen op provinciaal, nationaal, en europees niveau.